این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد
| اطلاع رسانی > اخبار >
.: اخبار

تمشک ها هم دارای شناسنامه ژنتیکی شدند
عضو هئیت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: محققان این دانشگاه موفق به تهیه شناسنامه ژنتیکی برای انواع تمشک شدند....

 خبرگزاری ایسنا
کد خبر : 974-2086-5
تمشک ها هم دارای شناسنامه ژنتیکی شدند
 
عضو هئیت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: محققان این دانشگاه موفق به تهیه شناسنامه ژنتیکی برای انواع تمشک شدند.
 
مهدی حدادی نژاد در گفت و گو با ایسنا مازندران اظهار کرد:تمشک ها انواع مختلفی دارند که دو بخش عمده آن شامل تمشک سیاه و تمشک فرنگی است که از بین آنها فقط تمشک سیاه بومی ایران است؛ بدین معنی که در گستره جغرافیایی کشور پراکنده بوده و یخبندان زمستان و گرمای تابستان نه تنها برای آن مضر نیست بلکه در صورت تامین بودن سایر نیازمندی ها، منجر به بهبود تولید محصول آن نیز می شود.
 
وی با اشاره به این که تمشک به بسیاری از آفات و بیماری ها مقاوم است و در نتیجه با به حداقل رسیدن نیاز به استفاده از سموم، محصولی سالم از آن بدست می آید تصریح کرد: محققان دانشگاه علوم‌ کشاورزی و منابع طبیعی ساری از سال ۱۳۹۲ بنابر رسالت علمی خود خلا موجود در تولید تجاری این حصول بومی را با نظر سنجی از برداشت کنندگان تمشک سیاه از عرصه های طبیعی رصد نموده و در کنار آن با جمع آوری گونه های وحشی مختلف از سراسر استان و برخی از دیگر نقاط کشور، در کنار جمع آوری نمونه های اهلی شدند و ارقام قدیمی وارداتی و سازگاری یافته، غنی ترین کلکسیونتمشک سیاه کشور را ایجاد نموده اند.
 
حدادی با بیان این که محققان در ادامه با استفاده از ابزار های بسیار دقیق ارزیابی و فناوری های زیستی توانستند شناسنامه ژنتیکی برای تمشک ها تهیه کنند یادآور شد: با استفاده از این شناسنامه ضمن معرفی توانمندی های بالقوه آنها در قالب انتشار مقالات متعدد علمی پژوهشی و ارایه آن در مجامع علمی ملی و بین المللی، در راستای ظهور و بروز این توانمندی، ارقام برتر را جهت بررسی نیازهای کشت و کار در مناطق مختلف استان مورد بررسی قرار دادند‌ .
 
عضو هئیت علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری خاطرنشان کرد: اکنون اطلاعات بهینه سازی شده حاصل از این پژوهش های دانش بنیان، منجر به تولید محصولی شده که با قیمت های بسیار خوب از کیلویی 200 هزارتومان ( محصول خارج از فصل در گلخانه) تا 80هزارتومان (محصول زودرس ارقام خاردار داربستی) و حداقل 10 هزار تومان ( محصول رقم پربار و بی خار در اواسط تابستان) برای تازه خوری به فروش می رسد.
 
وی افزود: از جمله پژوهش های صورت گرفته دیگر در این حوزه می توان به تعیین بهترین نوع داربست برای احداث باغ تجاری تمشک، تعیین شرایط بهینه غذایی برای رسیدن به عملکرد 1.5 ‌کیلو میوه در هر شاخه، تعیین شرایط بهینه تولید خارج از فصل در کنار تحقیقات اولیه برای به نژادی ارقام جدید اشاره نمود.
 
حدادی نژاد تصریح کرد: محققان دانشگاه علوم ‌کشاورزی ساری امیدوارند با لطف خداوند متعال و حمایت مسئولین استانی بتوانند با دعوت از محققان برجسته ملی و بین المللی در دومین سمپوزیوم ملی میوه های ریز ایران که از ۱۴ تا ۱۵ شهریورماه سال جاری در این دانشگاه برگزار خواهد شد(http://smallfruits.sanru.ac.ir/fa/)، ضمن معرفی دستاوردها و توانمندی های استان و دانشگاه در این زمینه، با جلب نظر و همکاری آن ها این محصول بومی را پس از ورود به سبد مصرفی میوه خانوارهای ایرانی، به محصولی قابل صادرات از استان نیز تبدیل کنند. 
http://mazandaran.isna.ir/default.aspx?NSID=5&SSLID=46&NID=50580
 


back2018-07-22Voting is0 time